Bericht

Agenda

Dag van het Zeeuws archief

 

Titel: Dag van het Zeeuws archief
Link: Klik hier
Beschrijving: Zaterdag 3 november 2012 is een dag vol avontuur in het Zeeuws Archief. Er is die dag veel te doen en te beleven! Zo kun je met een gids de ondergrondse depots bezoeken en het persoonlijke archief van een nationale held bekijken: Sjef van Dongen ondernam in 1928 een reddingsoperatie op Spitsbergen. Ook is de speurtocht van een kleinzoon te volgen in de Zeeuwse première van de documentaire ‘De laatste haven’. Auteur Frank Westerman vertelt hoe hij mede dankzij archieven zijn succesvolle boeken kan schrijven. Zelf op ontdekking gaan kan ook: leer je voorouders kennen of de 19e-eeuwse bewoners van jouw huis of woonomgeving. Het Zeeuws Archief biedt een avontuurlijk programma.

Starttijd: 10:00
Datum: 2012-11-03
Eindttijd: 17:00