Bericht

Agenda

Cursus Familiegeschiedenis schrijven

Titel: Cursus Familiegeschiedenis schrijven
Locatie: CBG
Link: Klik hier
Beschrijving: Vanaf 18 jan. 2013: Familiegeschiedenis schrijven

 

 

Maak in 2013 werk van uw familiegeschiedenis door deel te nemen aan de speciale cursus Familiegeschiedenis schrijven voor genealogen. Loopt u al enige tijd rond met de gedachte iets méér te willen doen met uw onderzoeksmateriaal, maar weet u niet goed waar te beginnen? Genealogie bedrijven is één ding, het vervolgens op een aantrekkelijke manier opschrijven iets heel anders. Want hoe krijg je al die feiten logisch maar ook lezenswaardig op papier, hoe bouw je het verhaal op, hoe zet je individuele levens in een historisch kader, welke invalshoek kies je, waar besteed je wel of geen aandacht aan, tot wie richt je je al schrijvend? Deze en andere kwesties komen in de cursus aan de orde, maar er wordt vooral veel geschreven.

Uitgaande van het eigen familieverhaal en onderzoeksmateriaal werkt u aan korte en langere schrijfopdrachten. Een paar voorbeelden: schrijf de (mini-)biografie van een favoriete voorouder, beschrijf een belangrijke plek van een voorouder in heden en verleden, vertel het verhaal achter een familieportret, beschrijf de levensloop van een familiedocument, bekijk een overgeleverd familieverhaal van alle kanten. Er is plaats voor 10 personen. .

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, op vrijdagen van 14.00 tot 17.00 uur. Er is plaats voor 10 personen. De kosten voor deelname bedragen € 375,-
Data komende cursus: vrijdag 18 jan., 1& 15 feb, 1,15 en 29 mrt..
De docent is Lilian de Bruijn, redacteur bij de uitgeverij van het CBG. Zij werkt al jaren als schrijfdocent. In het kwartaalblad komt u haar regelmatig tegen als auteur, onder andere van de column ‘Favoriete voorouder’.

Voor nadere informatie en aanmelding: lilian.debruijn@cbg.nl of 070 3150593.
Datum: 2013-01-18