Bericht

Database

Bericht van Gelders Archief: Gelderse gegevens bij WieWasWie

Het Gelders Archief plaatste het volgende nieuwsbericht over de Gelderse gegevens op WieWasWie

 

 

“Per 1 januari is de genealogische website Genlias uit de lucht gehaald en vervangen door Wiewaswie.nl. Het Gelders Archief ontvangt mails van gebruikers die verschillen opmerken tussen de presentatie van de gegevens van de Burgerlijke Stand op Genlias en Wiewaswie.nl. Soms ontbreken gegevens of staan ze op de verkeerde plek.

De oorzaak hiervan ligt in het feit dat we onze database herstructureren, de Burgerlijke Stand herinventariseren en verhuisklaar maken en gegevens koppelen aan afbeeldingen van de akten. Het verbinden van de scans en de gegevensbestanden is een tijdrovend en complex proces. Daardoor kan er hier en daar wel eens iets misgaan.

We wilden deze projecten in 2012 afronden, maar dat is – onder meer vanwege de werkzaamheden in verband met aankomende verhuizing naar de Westervoortsedijk – helaas niet gelukt. Met volle inzet werken we de komende tijd aan de perfectionering van de database en de presentatie van onze gegevens op Wiewaswie.nl. Zodra we concrete resultaten boeken, melden we dat op onze website en bij Wiewaswie.nl.

We vragen tot dan om uw begrip.” 

 

 

Samen werken we er aan om de gegevens zo snel mogelijk compleet aan te kunnen bieden op WieWasWie.

 

Origineel bericht, kopie geplaatst in overleg met Gelders Archief.