Bericht

Agenda

Last Minute Leeuwarden? Workshop ‘Voorouders op Zee’

Morgen bij Tresoar: workshop bij de televisieserie over de Gouden Eeuw 

Locatie: Tresoar, Boterhoek 1 Leeuwarden

Link: Klik hier

Beschrijving: Heeft u Friese voorouders of heeft u onder uw voorouders schippers? Dan is dit seminar interessant voor u. Na een korte inleiding over de Sonttolregisters, de Deense belastingregisters van 1497 tot 1857, leert u zoeken in de vele soorten gegevens van deze historische bron. Zo kunt u wellicht een voorouder traceren en meer over hem te weten komen. Niet alleen voor- en achternaam kunt u terugvinden, ook de verschillende havens die hij aandeed. Leed hij schipbreuk, werd hij opgebracht door een piraat of gered door een andere schipper of had hij wellicht bijzondere lading of een ambassadeur aan boord? Aansluitend kunt u door middel van een rondleiding kennismaken met Tresoar. Hierbij zal de nadruk liggen op de maritieme geschiedenis.

Er is plaats voor circa 50 deelnemers.
Starttijd: 9:30
Datum: 2013-01-12