Bericht

Agenda

Workshops Haal meer voorouders uit uw computer met AlleGroningers

Titel: Workshops Haal meer voorouders uit uw computer met AlleGroningers
Locatie: Groninger Archieven, Cascadeplein 4 te Groningen
Link: Klik hier
Beschrijving:

In Workshop 1 laten wij u zien, wat er allemaal in Alle Groningers te vinden is en hoe u kunt beginnen met familieonderzoek aan de hand van gegevens van de Burgerlijke Stand uit de 19e en 20e eeuw. De website http://allegroningers.nl is één van de belangrijkste websites bij het zoeken naar Groninger voorouders; daarnaast wordt www.wiewaswie.nl veel gebruikt voor landelijk onderzoek. Tijdens de workshop leert u met name hoe u uw Groninger voorouders kunt vinden en met de gevonden informatie verder kunt zoeken naar uw familiegeschiedenis. Voor deze workshop is aanmelding nog mogelijk.

In Workshop 2 leggen wij u uit hoe u uw voorouders van vóór 1811 kunt vinden. Daarvoor gebruiken we de Doop-, Trouw- en Begraafboeken, zoals die op Alle Groningers staan. En wij doen u natuurlijk voor hoe u daarmee kunt werken.
Deze workshop biedt een vervolg op de workshops voor beginners, maar is ook nuttig voor mensen die al werken met dit onderdeel van Alle Groningers en meer uitleg willen.

Elke workshop begint met toelichting en presentatie aan de hand van voorbeelden. Daarna kunt u op beschikbare computers zelf aan de slag met uw eigen zoekvragen en deze voorleggen aan de begeleiders.

De workshops worden gegeven in het gebouw van de Groninger Archieven, Cascadeplein 4 te Groningen. Er is parkeergelegenheid beschikbaar.
Elke workshop duurt 2 uur, inclusief een korte pauze.
Workshop 1: zaterdag 12 januari 2013, 10.30 – 12.30 uur
Workshop 2: zaterdag 12 januari 2013, 13.30 – 15.30 uur.

Kosten voor deelname bedragen € 7,50 per persoon per workshop, inclusief koffie/thee en informatiemateriaal. Aanmelding is noodzakelijk. Dat kan tot donderdag 10 januari, maar … deelnemers worden toegelaten in volgorde van ontvangst van de aanmelding en vol=vol! Het maximum aantal deelnemers is 16; het minimum aantal is 8.
U kunt uw aanmelding mailen naar info@groningerarchieven.nl. Geef daarbij aan welke workshop u wilt volgen. U ontvangt van ons een bevestiging per mail, zonder deze bevestiging kunt u niet deelnemen.

De workshops worden georganiseerd door de NGV afd. Groningen en het RHC Groninger Archieven.
Uw docent heeft veel ervaring met familieonderzoek. Leden van de NGV, de grootste vereniging van en voor mensen die bezig zijn met familiegeschiedenis, treden daarnaast als begeleiders op.
Starttijd: 10:30
Datum: 2013-01-12
Eindttijd: 15:30