Bericht

Agenda

16 maart – 25 nov 2013 – Tentoonstelling Hoge pruiken, plat vermaak

Tentoonstelling Hoge pruiken, plat vermaak


Locatie: Het Utrechts Archief
Link: Klik hier
Beschrijving: Rond 1713 werd de rustige provinciestad Utrecht plotseling overspoeld door een kleurrijke verzameling buitenlandse diplomaten, die na een lange oorlog kwamen onderhandelen over vrede. Tijdens de tentoonstelling ‘Hoge pruiken, plat vermaak’ ziet u hoe de Utrechters deze invasie van buitenlandse diplomaten en hun gevolg in goede banen probeerden te leiden én er een graantje van meepikten. Maak een koetsrit door het Utrecht van 1713, beleef de feesten en schandalen en bekijk hoe de stad eruit zag in deze bijzondere tijd.
Tijdens het feestelijke avondprogramma bij de tentoonstelling ‘Hoge pruiken, plat vermaak’, op de laatste vrijdag van de maand, waant u zich in de tijd van de Vrede van Utrecht. Beleef de donkere kant van 1713 en feest zelf mee met de diplomaten!

Wat is er te doen?
– Oefen 18e-eeuwse passen en dans mee in het bal masqué.
– Luister naar de verhalen van de koetsier van de Graaf van Strafford.
– Waag de gok en speel een potje Uylenspel of Triktrak.
– Ga verkleed als diplomaat op de foto.
– Stel al uw vragen aan de tentoonstellingsmakers en historici van Het Utrechts Archief.
Startdatum: 2013-03-16
Einddatum: 2013-11-25