Bericht

Collecties

Nieuws in de database

Nieuwe inhoudsopgave van de database van WieWasWie beschikbaar

download

Download op WieWasWie

In het overzicht staat per deelnemende archiefinstelling een overzicht van de via WieWasWie aangeboden documenten. De aantallen zijn per gemeente en per type documenten weergegeven. Daarnaast is het aantal scans dat te bekijken en/of te downloaden vermeld. 

Een vergelijking met de inhoudsopgave van eind januari 2013 laat zien dat er veel is gebeurd op het gebied van de database!

Sinds de publicatie van de vorige inhoudsopgave zijn toegevoegd:

Verwarming. In 1938 vindt de heer J.H. Quanjer uit Heemstede een apparaat uit dat dient voor het vullen van de stookgelegenheid van de centrale verwarming, maar tevens dient voor het vergaren van as en sintels (volgens Het Leven een apparaat dat in de toekomst overal gebruikt zal worden!) De Quanjers Vulgoot 'Bref' wordt getoond op de Jaarbeurs 1938 in Utrecht.

Vulgoot ‘Bref’

 
- 1.552.577 nieuwe documenten

- 1.372.665 nieuwe afbeeldingen (scans van originele documenten) en

- 339.116 te downloaden afbeeldingen

Op het dashboard van je WieWasWie-account altijd zien wat de laatste updates zijn in de database, en in je accountinstellingen kun je je aanmelden voor het ontvangen van e-mails bij nieuwe resultaten of verbeteringen. Meer daarover lees je hier.

 

Kwantitatief én kwalitatief

De database is niet enkel kwantitatief verbeterd, maar ook kwalitatief. Zo werken we in samenwerking met de archiefinstellingen hard aan het verbeteren van de fouten, zoals fouten in de weergave van documentdetails, ontbrekende documentdetails of niet-werkende links naar scans.

Dit is en blijft werk in uitvoering, maar een aantal vervelende fouten is inmiddels verholpen. Een mooi voorbeeld is het probleem met het ontbreken van relatietypes op de aktes van de Groninger archieven.

voor en na:

voor en na

...en na

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het herstellen van deze fout zijn ook de problemen met de Groningse scans opgelost. De afbeeldingen van de originele documenten zijn nu dus ook weer te bekijken!