Bericht

Agenda

6 sep. 2013: Familiegeschiedenis schrijven

Titel: 6 sep. 2013: Familiegeschiedenis schrijven
Locatie: CBG, Den Haag
Link: Klik hier
Beschrijving: Dit najaar is er opnieuw gelegenheid om deel te nemen aan de speciale cursus Familiegeschiedenis schrijven voor genealogen. Loopt u al enige tijd rond met de gedachte méér te willen doen met uw onderzoeksmateriaal maar weet u niet waar te beginnen? Genealogie bedrijven is één ding, het resultaat vervolgens op een aantrekkelijke manier opschrijven iets heel anders.

Hoe krijg je al die feiten logisch maar ook lezenswaardig op papier, hoe bouw je het verhaal op, hoe zet je individuele levens in een historisch kader, welke invalshoek kies je, waar besteed je wel of geen aandacht aan, tot wie richt je je al schrijvend? Deze en andere kwesties komen in de cursus aan de orde, maar er wordt vooral veel geschreven.

Uitgaande van het eigen familieverhaal en -onderzoeksmateriaal werkt u aan korte en langere schrijfopdrachten. Een paar voorbeelden:
schrijf de (mini-)biografie van een favoriete voorouder,
beschrijf een belangrijke plek van een voorouder in het verleden én heden,
vertel het verhaal achter een familieportret,
beschrijf de levensloop van een familiedocument,
bekijk een overgeleverd familieverhaal van alle kanten.
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, op vrijdagen van 14.00 tot 17.00 uur. Er is plaats voor 10 personen. De kosten voor deelname bedragen € 375,-
Data komende cursus: vrijdag 6 sep., 20 sep., 4 okt., 18 okt., 1 nov. en 15 nov.
De docent is Lilian de Bruijn, redacteur bij de uitgeverij van het CBG. Zij werkt al jaren als schrijfdocent. In het kwartaalblad komt u haar regelmatig tegen als auteur, onder andere van de column ‘Favoriete voorouder’.

Voor nadere informatie over de cursus: lilian.debruijn@cbg.nl of 070 3150593. Aanmelden graag via de mail of schriftelijk: Centraal Bureau voor Genealogie, Postbus 11755, 2502 AT Den Haag, t.a.v. Lilian de Bruijn.
Datum: 2013-09-06