Bericht

Database

E-mailnotificaties van WieWasWie, hoe werkt dat?

E-mail bij nieuwe of gewijzigde documenten

Wil je graag weten wanneer er voor jouw onderzoek mogelijk interessante documenten zijn toegevoegd, dan kun je je aanmelden voor de e-mailnotificatiedienst van WieWasWie. Aanmelden doe je via de instellingen van je WieWasWie-account.  Scroll op de pagina naar beneden tot ‘Ontvang e-mailnotificaties bij updates van’ en klik op de knop ‘bewerk instellingen’. Vervolgens kun je aanvinken bij welk soort updates je gemaild wil worden. Dit zijn de opties :

  • Gewijzigde documenten (mail bij wijzigingen in documenten die al in WieWasWie stonden)
  • Nieuwe documenten (mail bij nieuwe documenten in WieWasWie)
  • Favoriete zoekopdrachten (mail bij nieuwe/gewijzigde resultaten voor opgeslagen zoekopdrachten, bijvoorbeeld ‘Janus van der Veen’)
  • Deelnemerspagina’s (is de algemene informatie over een bepaalde archiefinstelling in WieWasWie aangepast?)
  • Favoriete uitgebreide zoekopdrachten (mail bij nieuwe/gewijzigde resultaten voor opgeslagen uitgebreide zoekopdrachten, bijvoorbeeld ‘janus van der Veen’ + ‘Antje Zeeman’ + ‘Amersfoort’)

Hoe krijg je e-mails bij nieuws in de database?

De e-mails over favoriete zoekopdrachten zijn eigenlijk het interessantst omdat die het meest zijn toegespitst op jouw onderzoek. Zoek je naar ‘Egbert de Vries’, en wil je weten wanneer er een nieuw document is toegevoegd of een bestaand document is aangepast?


1. Toets in het eenvoudige (blauwe) zoekscherm ‘Egbert de Vries’ in, klik op ‘Zoek’. Na zoeken klik je op het sterretje om de opdracht op te slaan.

Eenvoudige opdracht opslaan als favoriet.

Het sterretje wordt  geel.


2. In je accountinstellingen geef je aan dat je e-mails wilt ontvangen voor favoriete zoekopdrachten (optie 3).

Ga meteen naar je accountinstellingen


3. Je ontvangt een e-mail als er nieuwe of aangepaste documenten zijn waar ‘Egbert de Vries’ in wordt vermeld. Klik op de link in de mail, en je ziet de gepersonaliseerde updates. Klik maar eens op de link in onderstaande voorbeeld-e-mail.


Beste …,
Je hebt je aangemeld voor de e-mailnotificaties van WieWasWie. Je ontvangt daarom een e-mail bij toevoegingen aan en wijzigingen in de database van WieWasWie. De volgende updates zijn gevonden:
Er is/zijn 5 document(en) aangepast voor zoekopdracht ‘Egbert de Vries’
Je kunt je voorkeuren voor het ontvangen van notificaties in je accountinstellingen aanpassen.

 

4. Omdat ‘Egbert de Vries’ nou niet bepaald een unieke naam is, krijg je waarschijnlijk ook notificaties bij updates voor andere Egbert de Vriesen dan die voor jouw onderzoek van belang zijn. Het kan verstandig zijn om de zoekvraag nader te specificeren in het formulier voor uitgebreid zoeken. Voeg bijvoorbeeld aan de zoekopdracht een tweede naam toe, zoals die van zijn vrouw ‘Maria Francisca Visser‘. je kunt de zoekopdracht zo specifiek maken als je wilt. Nadat je de zoekopdracht hebt uitgevoerd, kun je weer op het sterretje bovenaan de resultatenpagina klikken om de opdracht favoriet te maken.

 

5. Om ook van updates voor opgeslagen uitgebreide zoekopdrachten per e-mail te ontvangen, vink je in je accountinstellingen de laatste optie aan.