Bericht

Agenda

16 nov | stamboommiddag: Hulp bij stamboomonderzoek

Titel: 16 nov | Hulp bij stamboomonderzoek nieuwland
Locatie: studiecentrum van het Nieuw Land in Lelystad
Link: Klik hier
Beschrijving: Op zaterdagmiddag 16 november 2013 organiseert de Nederlandse Genealogische Vereniging Flevoland haar jaarlijkse stamboommiddag. NGV-leden en niet-leden zijn van harte welkom op deze middag. Toegang is gratis en aanmelden in niet nodig.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het zoeken naar hun voorouders, maar niet weten hoe te beginnen, kunnen hier advies vragen. Voor diegenen die al bezig zijn met het speuren naar hun voorouders is dit een mooie gelegenheid om eens te komen kijken hoe collega-genealogen hun onderzoek verrichten. Uit ervaring is gebleken dat men altijd weer met nieuwe ideeën en tips naar huis gaat. Het is niet noodzakelijk dat uw voorouders uit Flevoland afkomstig zijn.

Er zijn ervaringsdeskundigen aanwezig die u meer kunnen vertellen over de softwareprogramma’s Aldfaer, ProGen en Gens Data Pro, hulp bij oud schrift en zoeken naar militairen en hulp en uitleg over de websites WieWasWie en Familysearch. Tevens over onderzoek in Duitsland en informatie uit het Verenigingscentrum te Weesp. Ook voor beginners zijn er mensen aanwezig om ze op weg te helpen. Kortom hét trefpunt voor de Flevogenealoog.

De stamboommiddag is op zaterdagmiddag 17 november van 13.30-16.00 uur in het studiecentrum van het Nieuw Land in Lelystad. De toegang is gratis, lidmaatschap en aanmelding zijn niet nodig. Parkeren (betaald) op de parkeerplaats van Bataviastad of in de VOC-garage.

Voor meer informatie over de Nederlandse Genealogische Vereniging Flevoland: http://flevoland.ngv.nl

Datum: 2013-11-16

Starttijd: 13:30

Eindttijd: 16:00