Bericht

Agenda

21 nov | Lezing Neeltje Pater en haar West-Friese familie

Titel: Lezing Neeltje Pater en haar West-Friese familie
Locatie: “De Kleine Ridder” Kerkebuurt 169, Berkhout
Link: Klik hier
Beschrijving: Lezing door Gerard Pater, bestuurslid Familie Organisatie Pater

Neeltje Pater en haar West-Friese familie

Neeltje Pater leefde van 1730 tot 1789.
Al vanaf midden 1800 probeerden allerlei lieden aan te tonen dat ze afstamden van de rijke koopmansvrouw Neeltje Pater uit Broek in Waterland. Was dit nu wel of niet waar? In april 1985 werd de legende over deze erfenis weer gebruikt om alle mensen in Nederland met de naam Pater naar de Flevohof in Biddinghuizen te lokken. In Noord-Holland wonen velen mensen met de naam Pater. Stammen zij af ook af van “Tante Neeltje”? Ik neem u mee naar de geschiedenis van de stamboom Pater De Vroonlanden die zijn oorsprong vindt rond 1580 in de omgeving van St.Pancras en Oudorp. Tevens laat ik u een kijkje nemen in de levenswandel van enkele opvallende personen in deze stamboom. Hoe kwam Pieter Pater uit Ursem in juni 1851 in het gesticht Meerenburg terecht en wat maakte soldaat Jan Pater geboren in 1783 te Alkmaar allemaal mee in het leger van Napoleon?

Gratis toegang, ook voor niet leden van de NGV die belangstelling hebben voor genealogie.
Starttijd: 20:00
Datum: 2013-11-21