Bericht

Database

WieWasWie zoekwidget beschikbaar voor deelnemende instellingen

WieWasWie heeft een zoekwidget beschikbaar gesteld voor de deelnemende archiefinstellingen. Een widget is een applicatie die gebruikers met behulp van een code kunnen plaatsen op hun website. Denk bijvoorbeeld aan YouTube video’s die op elke website geïntegreerd kunnen worden.

Instellingen die deelnemen aan WieWasWie kunnen met deze widget de gegevens uit WieWasWie via ‘eenvoudig zoeken’ ook doorzoekbaar maken op hun eigen website. Deelnemende instellingen kunnen zelf aangeven op welke wijze ze de widget willen integreren. De volgende weergavemogelijkheden kunnen daarbij worden aangepast:

  • Hoogte en breedte van de widget
  • Zoekscherm: Filters Documenttype, Provincie, Organisatie aan- en uitzetten
  • Resultaatweergave: Kolommen Documenttype, Plaats en Datum aan- en uitzetten

Op dit moment is de widget alleen nog beschikbaar voor aan WieWasWie deelnemende archiefinstellingen. In de toekomst zal de widget wellicht breder beschikbaar worden gesteld. Op de website van het Centraal Bureau voor Genealogie vind je een werkend voorbeeld van de zoekwidget: http://tinyurl.com/opwqkc9

Voorbeeld zoekwidget

Voorbeeld zoekwidget

Neem voor meer informatie contact op met WieWasWie: helpdesk@wiewaswie.nl