Bericht

Agenda

24 mei | Congres Familiekunde Vlaanderen

Titel: 24 mei | Congres Familiekunde Vlaanderen
Locatie: Deinze
Link: Klik hier
Beschrijving: Misschien heeft u er al eens aan gedacht om te starten met een (digitaal of gedrukt) familietijdschrift? Tijdens dit congres kan u van ervaringsdeskundigen hiervoor de nodige tips en informatie verzamelen.

Er staan naar goede gewoonte een aantal interessante lezingen op het programma. Els Elenbaas zal een voordracht geven met als onderwerp “Familietijdschriften: van idee tot realiteit”. Guido Demuynck bespreekt de enkwesten als verwaarloosde genealogische bron en Ignace Van Driessche neemt op zijn beurt het project Oost-Vlaamse landboeken en ommelopers onder de loep.

Naast de voordrachten vindt tussen 9.30 en 17.00 uur traditiegetrouw ook een boekenbeurs plaats, met talrijke standen waar onder meer genealogische werken, formulieren, heemkundige publicaties, genealogische computertoepassingen te vinden zijn. Ook Toerisme Deinze en Leiestreek zal op deze beurs aanwezig zijn met een stand.

Tijdens het congres kan ook doorlopend een tentoonstelling van familietijdschriften worden bezocht. Deze voorbeelden van familietijdschriften uit het documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis te Merksem illustreren mooi de vormelijke evolutie ervan doorheen de afgelopen decennia.

Het congres van Familiekunde Vlaanderen is een ideale gelegenheid om contacten te leggen met andere familiekundigen uit binnen- en buitenland en om genealogische gegevens uit te wisselen.

Inschrijven als deelnemer of als standhouder kan via www.congresfamiliekunde2014.be
Datum: 2014-05-24