Bericht

Collecties

Inhoudsopgave WieWasWie – in een nieuw jasje

Er is weer een actuele inhoudsopgave beschikbaar van de documenten in WieWasWie. Met deze inhoudsopgave kun je per plaats nagaan welke bronnen er in WieWasWie zitten en uit welke periode. Vermoed je bijvoorbeeld dat het document dat je maar niet kunt vinden wél aanwezig zou moeten zijn, dan kun je nu controleren of dat ligt aan de zoektechniek of aan de database.

Je kunt het overzicht downloaden als pdf-bestand of als excel-bestand op de pagina ‘Wat vind je op WieWasWie?’ (opent in nieuw tabblad). Standaard is het overzicht alfabetisch op plaatsnaam gesorteerd. Verder wordt aangegeven hoeveel documenten en hoeveel scans er beschikbaar zijn van deze plaats en brontype. In het excel bestand kun je er op los filteren en sorteren.  Mocht je iets interessants in de bestanden vinden, laat het ons dan vooral weten!

inhoud www maart 2014

Fragment pdf-bestand

Fouten

Rood gemarkeerde jaartallen zijn niet correct, deze zijn bij het ontsluitproces waarschijnlijk verkeerd overgetypt. De archiefinstellingen die documenten met dit soort fouten via WieWasWie aanbieden, zullen deze in de toekomst aanpassen.

Fouten in documentdetails op kun je op WieWasWie doorgeven via het formulier onder het desbetreffende document. De melding wordt dan doorgegeven aan de archiefinstelling die het document via WieWasWie aanbiedt. Die instelling zal de fout aanpassen. Zo wordt de correctie niet alleen op WieWasWie maar ook in de ‘moederdatabase’ doorgevoerd.