Bericht

Agenda

18 juli | 200 jr Zeeland oa. Zeeuwse voorouders, Zeeuwen in den Vreemde, typisch Zeeuws

Titel: 18 juli |200 jr Zeeland oa. Zeeuwse voorouders, Zeeuwen in den Vreemde, typisch Zeeuws
Locatie: op en rondom het Abdijplein in Middelburg
Link: Klik hier
Beschrijving: Viering 200 jaar Provincie Zeeland: ‘Komen, gaan en terugkeren’ op vrijdag 18 juli van 12.00-16.00 uur in en om het Abdijplein en in het Zeeuws Archief. Activiteiten en een feestelijke toast op onze jarige provincie met Commissaris van de Koning drs. J.M.M. Polman.

Met oa:

Lezingen over Zeeuwen in den vreemde: Canada, de Verenigde Staten en Brazilië

Drie historici verklaren het vertrek en (soms) de terugkeer van Zeeuwse emigranten. De lezingen worden gehouden door: Hans Krabbendam (Verenigde Staten), Mari Smits (Brazilië) en Enne Koops (Canada). Elke lezing wordt een keer herhaald.

Zeeuws Archief en Van de Perrehuis, Hofplein 16 Middelburg. Foto: Beeldbank Zeeland

Workshop Zeeuwen Gezocht (Hofplein 16 Middelburg)

Volg een workshop over het betere speurwerk naar uw Zeeuwse voorouders. In de genealogische database Zeeuwen Gezocht kunnen gegevens over geëmigreerde voorouders worden teruggevonden. de genealogische gids helpt zowel de beginnende als de meer gevorderde genealoog om meer te weten te komen over zijn of haar stamboom. Met een keur aan praktische informatie, achtergronden en tips is deze gids een ‘must’ voor iedere liefhebber van Zeeuwse genealogie en geschiedenis. Tijdens de workshop in het Zeeuws Archief helpen archiefmedewerkers bij uw zoektocht.

Zeeuws Museum gratis toegankelijk van 11.00-17.00 uur

Het Zeeuws Museum opent op vrijdag 18 juli gratis haar deuren voor publiek (normale entree prijs is € 8,50 p.p.). Zo bent u in de gelegenheid het museum te bezoeken en aan alle programmering en activiteiten georganiseerd in het Zeeuws Museum kosteloos deel te nemen.
Datum: 2014-07-18