Bericht

Agenda

27 okt – Geavanceerd personen en archieven zoeken via internet – door Eric Hennekam

Titel: 27 okt – Geavanceerd personen en archieven zoeken via internet – door Eric Hennekam
Locatie: CBG, Den Haag
Link: Klik hier
Beschrijving: Op maandag 27 oktober geeft Eric Hennekam bij het CBG voor de zesde keer in 2014 (vijftiende keer in totaal) een cursus geavanceerd via internet personen en archieven zoeken. Veel genealogen en andere archiefonderzoekers (historici, auteurs) gebruiken standaard bronnen op internet om informatie over hun familie en over archieven te zoeken. Maar er is veel meer te vinden door een andere zoekmethode te gebruiken. In deze ééndaagse cursus geeft Eric Hennekam stapsgewijs aan hoe u te werk kunt gaan. De cursisten krijgen elke keer korte opdrachten om online de kennis in de praktijk te brengen. Met verrassende resultaten.

Elementen van de dagcursus:
Invisible web. Wat is dat en wat is de toegevoegde waarde bij personen zoeken?
Archiefvormers. Wie of wat zijn het en hoe kun je ze gebruiken?
Literatuuronderzoek. Goed archiefonderzoek begint altijd met literatuuronderzoek.
Zoeken naar gegevens over personen met gebruikmaking van stappen 1 t/m 3.
Tips en trucs, zoals handige websites en tooltjes
Datum: 2014-10-27