Bericht

Agenda

27 sept – lezing over WieWasWie door Fred Baltus HCC!Genealogie

hcc lezing wwwTitel: 27 sept – lezing over WieWasWie door Fred Baltus HCC!Genealogie
Locatie: Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a, 3743 KN Baarn
Link: Klik hier
Facebookevent

Beschrijving: Fred Baltus, voorzitter van de HCC regio Midden- en Zuid-Limburg, ICT-er, beheerder en bouwer van genealogische websites en al bijna 20 jaar genealoog, geeft in de ochtend een (gratis) lezing over WieWasWie, een site die nu al veel meer informatie en mogelijkheden bevat dan zijn voorganger Genlias.

Na een introductie, waarin het zoeken, het bouwen en het delen van genealogische gegevens met WieWasWie aan bod komt wordt er een demonstratie gegeven. Het beheer van de site is in handen van het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag.

Niet alleen voor de leden van de interessegroep genealogie (van de HCC), zoals stamboomonderzoek officieel heet, is deze site van belang maar voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn familie. Deze site, die onlangs door het Amerikaanse blad ‘Family Tree Magazine’ op nummer acht werd opgenomen als een van de beste 101 websites voor genealogie, bevat inmiddels zo’n 100 miljoen Nederlandse persoonsgegevens
Starttijd: 11:00
Datum: 2014-09-27