Bericht

Agenda

9 sept | Lezing WieWasWie | NGV Apeldoorn

Dr A.  kuyperschool. Foto van de RVD via gaHetNA.nl

Dr A. kuyperschool. Foto van de RVD via gaHetNA.nl

Titel: 9 sept | Lezing WieWasWie | NGV Apeldoorn
Locatie: De Stolp violierenplein 101, 7329dr Apeldoorn
Link: Klik hier
Beschrijving: De overgang van Genlias naar WieWasWie is misschien niet zo soepel gegaan, maar wat WieWas Wie nu te bieden heeft is zeer de moete waard en meer dan Genlias ooit geboden heeft.

Telkens komen nieuwe mogelijkheden en uitbreidingen van bestaande toepassingen beschikbaar. Zo kan al vaak worden doorgeklikt naar scans van aktes. De familie­adver­tenties van het CBG komen ook op WieWasWie. Wie zich beperkt tot zoeken van gegevens heeft geen idee van de extra mogelijkheden van WieWasWie, bijvoorbeeld om gevonden gegevens zonder veel omhaal te importeren in een genealogisch programma.

WieWasWie kan ook hulp gebruiken bij het digitaliseren en indexeren in de vorm van samenwerking met ‘Vele Handen’. De spreekster zal de de stand van zaken laten zien en iets vertellen over de plannen voor de komende tijd. Daarin is het integreren van de zoekmogelijkheden op de website van het Centraal Bureau voor Genealogie een ideaalbeeld.
Starttijd: 19:30
Datum: 2014-09-09
Eindttijd: 21:50