Bericht

Nieuws

Gezinskaarten Haags Archief | Hagenaars en Hagenezen op WieWasWie

Vanaf heden staan de gezinskaarten van Den Haag op WieWasWie. Dit zijn de eerste gegevens die het Haags Gemeentearchief op WieWasWie publiceert!

De collectie van Haagse 767.215 gezinskaarten omvat de periode 1913-1939. Bij elke gezinskaart staat een link naar de scan (voor- en achterkant). Meteen bekijken? Klik hier om meteen naar de gezinskaarten op WieWasWie te gaan.

Over Gezinskaarten

De gezinskaart volgde het bevolkingsregister in boekvorm op. Wijzigingen zoals verhuizingen, geboorte en sterfgevallen werden in die boeken steeds door doorhalen en bijschrijven bijgehouden. Een losse kaart voor elk huishouden maakte de registratie een stuk overzichtelijker.

Gegevens die je op de kaart kan vinden zijn natuurlijk de naam, geboortedatum en -plaatsen, maar ook geloof , beroep en adressen. Interessante gegevens om je stamboom mee aan te kleden. Haags Gemeentearchief geeft een overzicht van de gegevens per kolom.

gezinskaart

Nieuwe collectie op WatZitErIn

Met onze nieuwe zoekfunctie op de inhoud van  van WieWasWie ‘WatZitErIn‘ is de nieuwe collectie voor Den Haag gemarkeerd. Via de Link Alle wijzigingen kun je daar altijd alle updates van nieuwe collectie en documenten van de afgelopen maand bekijken. Handig als je een tijdje je e-mailnotificaties niet bijgehouden hebt!

WatZitErIn

Nieuwe en aangevulde collecties worden aangegeven op ‘WatZitErIn’