Bericht

Nieuws

Focus WieWasWie op bronnen met historische persoonsinformatie | Einde stambomen op WieWasWie

Update 4 januari 2016: De stamboommodule is zoals aangekondigd verwijderd. Heb je de berichten hierover gemist, en/of was je te laat met het exporteren van de stamboom? Stuur onze helpdesk een e-mail met daarin het e-mailadres waarmee je op WieWasWie geregistreerd bent; dan zoeken we jouw stambomen in GEDCOM-bestand(en) voor je op!

strip

 

WieWasWie gaat zich volledig richten op het beschikbaar stellen van historische persoonsinformatie uit bronnen voor genealogisch onderzoek. De stamboombouwfaciliteit van WieWasWie zal in de loop van 2015 verdwijnen. Dit wordt gefaseerd gedaan zodat de gebruikers ervan de gelegenheid hebben hun stamboom te exporteren.

- English text below -

Meer bronnen, meer gebruikers

Het stamboomprogramma van WieWasWie

Het stamboomprogramma van WieWasWie

Achter de schermen wordt gewerkt aan verbeteringen om een verdere groei van het platform WieWasWie mogelijk te maken. Dat houdt in dat er nog meer bronnen beschikbaar gesteld moeten kunnen worden, en dat we meer gebruikers kunnen bedienen.

Vanwege de focus op historische persoonsinformatie uit historische bronnen, zal de stamboombouwfaciliteit uit WieWieWas verwijderd worden. Gebruikers krijgen voldoende gelegenheid om hun stamboom te verplaatsen naar een ander stamboomprogramma of andere webservice. Er zijn veel goede alternatieven voorhanden, zoals o.a. Aldfaer, GensDataPro en Pro-Gen.

WieWasWie zal in de toekomst aandacht besteden aan een goede exportmogelijkheid van de ‘documenten’ met persoonshistorische gegevens, om ze eenvoudig te kunnen verwerken in verschillende stamboomprogramma’s.

En nu?

De stambomen en persoonspagina’s van anderen zullen binnenkort niet meer in de zoekresultaten getoond worden. Eigen stambomen kun je nog bereiken via ‘mijnhome‘. Gedurende twee maanden zijn de stambomen nog te bewerken en aan te vullen. Tot het definitieve verwijderen van de stamboommodule kunnen de stambomen nog als GEDCOM-bestand* geëxporteerd worden.

Verhuis je stamboom alvast! Foto: www.treemovingexperts.com

Stamboombeheerders krijgen per e-mail bericht over de details aangaande het verwijderen van de stambomen.

Bouwen en/of opslaan

We hebben een handleiding gemaakt voor het exporteren van je stamboom en het importeren ervan in StamboomNederland.nl. StamboomNederland is een online depot van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis dat gericht is op het duurzaam opslaan van digitale stambomen. Om een stamboom te bouwen, is StamboomNederland minder geschikt. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Aldfaer, GensDataPro of Pro-Gen. De stambomen van StamboomNederland worden in de toekomst via WieWasWie doorzoekbaar gemaakt; een GEDCOM-upload naar StamboomNederland kan daarom interessant zijn.

Vragen kunnen gericht worden aan helpdesk@wiewaswie.nl

* GEDCOM is een standaard bestandsformaat voor het opslaan en uitwisselen van genealogische gegevens. De GEDCOM-exportfunctie van WieWasWie is verbeterd om alle gegevens goed naar StamboomNederland te kunnen verhuizen.

—-

In the course of 2015 we will phase out the WieWasWie’s family tree builder. Consequently, the family trees and biography pages will be excluded from the search results. After this admins can edit and export their family tree for 2 months. Family tree admins will receive an email with all the details.

Any questions can be sent to helpdesk@wiewaswie.nl.