Bericht

Collecties

Help je mee de bevolking van oud Breda in kaart te brengen?

Vanaf vandaag kun je weer helpen met het invoeren van de bevolkingsregisters van Breda. Na een pauze van een paar maanden pakt Het Stadsarchief Breda het VeleHanden-project ‘WieWasWie bevolkingsregisters’ weer volledig op. 

Momenteel kun je in het samenwerkingsproject ‘WieWasWie-bevolkingsregisters‘ helpen met ontsluiten van registers van het stadsarchief Rotterdam en het Stadsarchief Breda. Alle gegevens en scans worden uiteindelijk op WieWasWie vindbaar voor iedereen!

Het invoerscherm.

Behalve dat invoeren erg leuk is, kun je er kleine attenties mee verdienen bij de deelnemende archieven en het CBG. Lees meer daarover op de projectpagina op VeleHanden.nl. Je kunt aangeven voor welke stad je wilt invoeren onder ‘voorkeuren’.

Binnenkort zal ook het Regionaal Historisch Centrum Limburg weer van start gaan. Nadat de reeks Maastricht 1890-1920 zeer snel door de VeleHanden-vrijwilligers is ingevoerd, gecontroleerd en op WieWasWie is gepubliceerd, wordt deze keer hulp ingeroepen om de eerder periode te ontsluiten. 

Doe je mee?