Bericht

Agenda

7 nov – Genealogiedag Amersfoort HCC!Genealogie

Genealogiedag

Op zaterdag 7 november is er bij Archief Eemland in het Eemhuis een Genealogiedag. Iedereen met interesse voor geschiedenis of het spoor naar zijn eigen verleden is van harte welkom. In samenwerking met HCC!genealogie is er een uitgebreid activiteitenprogramma samengesteld tussen 10.00 en 16.00 uur.

Achter de schermen bij Verborgen Verleden

Neem een kijkje achter de schermen van het Tv-programma Verborgen Verleden! Om 13.30 uur geeft eindredacteur Jan van Holsteyn een lezing over de totstandkoming van het programma en een sneak preview over de afleveringen van komend seizoen. Deze lezing vindt plaats in de Keizaal  op de 2e verdieping van het Eemhuis.

Programma

Een dag lang op zoek naar uzelf, uw ouders, uw voorouders. Een rijke en afwisselende dag met informatiemarkt, alles over genealogische computerprogramma’s, presentaties, lezingen, rondleidingen, een adviespunt archiefstukken (naar het idee van Tussen Kunst & Kitsch) en een Helpdesk voor stamboomonderzoekers. Een uitgelezen kans om antwoord te vinden op alle vragen over stamboomonderzoek.

10:15 uur Welkomstwoord
10:30 uur Rondleiding
11:00 uur Introductie in genealogish onderzoek
11:30 uur Rondleiding
12:00 uur Presentatie over August Eysink
13:00 uur Rondleiding
13:30 uur Lezing Jan van Holsteyn, eindredacteur Verborgen Verleden
14:30 uur Introductie in genealogish onderzoek
15:00 uur Rondleiding

De informatiemarkt is doorlopend te bezoeken.

Samenwerking met HCC!Genealogie

De genealogie dag wordt ieder jaar in een andere archiefinstelling in Nederland gehouden.Na de oprichting van de HCC gingen steeds meer leden van de vereniging de computer gebruiken voor de hobby genealogie. In 1986 richtte daarom een aantal amateurgenealogen de HCC Genealogie Gebruikersgroep op, die inmiddels HCC!genealogie heet.

Titel: 7 nov – Genealogiedag HCC!Genealogie
Locatie: Eemhuis Amersfoort
Link: Klik hier
Starttijd: 10:00
Datum: 2015-11-07
Eindttijd: 16:00