Bericht

Collecties

WatZitErIn? | Aanvullingen WieWasWie

De aan WieWasWie deelnemende archiefinstellingen zorgen voor een goed gevulde database. Foto: Coöperatieve Suikerfabriek “Dinteloord” te Stampersgat. De zakken suiker worden gevuld, 1930. Fotocollectie Elsevier.

Nieuwe maand, nieuw overzicht van de inhoud van WieWasWie. En dat is nodig, want er zijn in de afgelopen periode heel wat aktes, registers en scans toegevoegd aan WieWasWie.

WatZitErIn WieWasWie?

Bekijk alle recent aangevulde collecties op de pagina WatZitErIn (via alle wijzigingen). Zoek op een plaatsnaam voor alle collecties die WieWasWie voor deze plaats bevat en over welke periode.

TIP: Bewaar deze pagina als favoriet of bladwijzer in je browser: http://www.wiewaswie.info/inhoud/watziterin.php. Hoe dat moet, vind je bijvoorbeeld hier.

Nieuw: huwelijken Den Haag

Voor het eerst voegde het Haags Gemeentearchief huwelijksaktes uit Den Haag toe aan WieWasWie. Het gaat om 9577 aktes met daarop 58054 personen. Blader door de nieuwe aktes en scans via deze link.

Nieuw begraafboeken (dtb) Rotterdam e.o.

Maarten Olierook x Machtilda Anna Klasina van den Eijkel 16 maart 1932

Huwelijk Maarten Olierook en 
Machtilda Anna Klasina van den Eijkel te Den Haag, 16 maart 1932

Mooie oude bronnen: het Stadsarchief Rotterdam biedt sinds kort begraafboeken aan via WieWasWie! Het gaat om kerkelijke begraafregisters uit de periode 15574-1822 uit Rotterdam, Charlois, Overschie, Hilligersberg, Kralingen, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Katendrecht, Poortugaal enz. De scans zijn niet gekoppeld, maar deze kun je aan de hand van degegevens op WieWasWie opzoeken via Zoekakten.nl op familysearch.org.

Updates uit Overijssel, Utrecht, Friesland, Zeeland en Gelderland

  • Het HCO voegde geboorteaktes toe uit Avereerst, Den Ham en Ootmarsum. Aan huwelijksaktes en overlijdensaktes (oa Deventer) werden scans gekoppeld.
  • Tresoar vulde de huwelijksaktes uit veel Friese plaatsen aan tot en met het jaar 1932 en de overlijdensaktes tot en met 1962. Onder andere uit Leeuwarden, Ferwerderadeel, Idaarderadeel, Kollumerland en Nieuw-Kruisland, Opsterland, Westdongeradeel en Weststellingwerf. Van veel van deze aktes zijn ook de scans in te zien.
  • Het Gelders Archief vulde de collectie geboorteaktes voor verschillende plaatsen aan. Zo zijn de eerste geboorteaktes uit Tiel, Westervoort, Warnsveld en Velp op WieWasWie gepubliceerd, en zijn er nieuwe jaargangen bijgekomen uit oa Wageningen, Wamel, Ermelo, Steenderen en Wijchen. Ook de scans van deze aktes zijn online te bekijken.
  • Het Zeeuws Archief koppelde scans aan de huwelijks- en overlijdensaktes op WieWasWie. Daarnaast zijn er kerkelijke trouwregisters (DTB Trouwen) toegevoegd uit o.a. Middelburg, Hulst, Axel, Tholen en Zierikzee.
  • Het Utrechts Archief heeft onlangs veel scans aan geboorteaktes gekoppeld. Plaatjes kijken! 

 

Snel naar WieWasWie