Bericht

Hulp

za 21 mei – Lezing WieWasWie en Genealogische Markt in Venray

 De kinderen Arts uit Merselo bij Venray, tijdens de zilveren bruiloft van hun ouders in 1950.

De kinderen Arts uit Merselo bij Venray, tijdens de zilveren bruiloft van hun ouders in 1950.

Tijdens deze Genealogische Markt staan ervaren genealogen tussen 10.00 en 16.00 uur klaar om u wegwijs te maken op het gebied van genealogie.

Zij kunnen u laten zien wat je met stamboomonderzoek en genealogische computerprogramma’s kunt bereiken.
In de studiezaal van het gemeentearchief staan voor de bezoekers veel boekwerken ter inzage waarin een groot aantal families zijn beschreven uit Venray en omgeving.
U bent ook van harte welkom als u al onderzoek heeft gedaan, maar vastgelopen bent, of als u extra assistentie nodig heeft. De entree is gratis.

Om 15.00 uur geeft Fred Baltus een presentatie over ‘WieWasWie’ , het landelijke database-systeem met genealogische gegevens, dat via internet raadpleegbaar is. Andere digitale genealogische databanken worden ook besproken, waaronder OpenData. Aan de hand van een demonstratie wordt getoond hoe je eenvoudig kunt zoeken naar je voorouders in WieWasWie.

‘WieWasWie’ bevat gegevens van ruim 112 miljoen personen, met linken naar de scans van vele originele akten.
WieWasWie bevat miljoenen historische documenten over personen in het verleden, zoals geboorteaktes, akten van huwelijk en overlijden, bevolkingsregisters en doop-, trouw en begraafboeken en veel meer.

Fred Baltus is voorzitter van de HCC regio Midden- en Zuid-Limburg, secretaris van de Sectie Genealogie van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, adviseur van HCC!genealogie, ICT-er, beheerder en bouwer van genealogische websites en al 20 jaar amateurgenealoog.

Starttijd: 14:30
Eindttijd: 16:00

Locatie: Gemeentearchief te Venray
Link: Klik hier